یکی از ابزارهای کاربردی گوگل که برای طراحی وب سایتهای بزرگی جزو موارد ضروری میباشد گوگل تگ منیجر میباشد.مهم نیست که شما دارای چه طراحی سایت شرکتی یا طراحی سایت فروشگاهی میباشید به هر حال باید شناخت لازم از کاربرانتان داشته باشید این ابزار میتواند اطلاعات مفیدی و ارزشمندی مانند میزان ماندگاری افراد در سایت، میزان اسکرول و کلیک کردن از کاربرانتان در اختیار شما قرار دهد. معمولا طراحی سایتها برای دادن اطلاعاتی از تگهای مختلفی استفاده میکنند که نیاز به کدنویسیهایی میباشد.اگر بخواهیم تعریفی از تگ داشته باشیم این است که کدهای جاوا اسکریپت برای ارسال دیتا بدون برنامه نویسی اجرا میشود.کسب و کارهای آنلاین برای جذب مشتری باید اقدامات لازم و ضروری را در این زمینه انجام دهند تا موزد رضایت آنها واقع شوند که آن هم با شناخت مشتریان امکان پذیر میباشد زمانی که شما کاربرانی که با آنها در ارتباط خواهید بو.د را بشناسید میدانید که آنها دوست دارن چه مواردی را در طراحی سایت شما مشاهده کنند بنابراین یک سایت ایده آلی را در اختیار آنها قرار میدهید.
مجموعهای از کدهای جاوا اسکریپت که برای ارسال اطلاعات استفاده میشود تگ میگویند که دارای انواع مختلفی میباشد از جمله:
کلیک بر روی دکمه مانند خرید، کلیکهایی که بر تماس با ما میخورند، مدت زمان قرارگیری موس بر موردهایی در طراحی وب سایت ،مدت زمانی که طول کشیده تا فرم مورد نظر پر شود، تشخیص ویدیویی که کاربر به صورت کامل آن را مشاهده نکرده،تعداد صفحاتی که چاپ شدهاند را مشخص میکند، به علاوه به کلیک بر روی لینک Call To Action میپردازد همچنین تعداد اسکرولی که بر روی صفحه مورد نظر شده مورد بررسی قرار گرفته میشود.
استفاده از ابزار تگ منیجر مزایا و معایبی را دارد که در اختیار صاحبان سایت قرار میدهد از جمله مزایای آن میتوان به راحتی استفتده یعنی بدون نیاز به تغییر کد میتوانید از آن استفاده کنید از طرفی میتوان به دسترسیهای متفاوت آن اشاره کرد. دارای امنیت بالا میباشد و کاربران نگران امنیتی آن نیستند یکی دیگر از مهمترین مزایایی که میتوان نام برد این است که رایگان در اختیار افراد قرار گرفته میشود و کار با آن بسیار راحت میباشد. محدودیتی در استفاده از آن ندارید و میتوانید از تگها در اپلیکیشن موبایل مانند IOS و اندروید تگ تعریف کنید. در کل مزایای مهمی که این ابزار در اختیار افراد قرار میدهد این است که نیاز به تغییر کد و یا از بین بردن بخش خاصی نمیباشد. همچنین امکان ذخیره سازی در آن وجود دارد و تمامی نسخهها ذخیره میشود در هر زمان میتوانید با مراجعه به نسخه قبلی امکان تغییرات لازم را در آن تعبیه کنید.همانطور که این ابزار از مزایای زیادی برخوردار است اما خالی از معایب نیست که میتوان از معایب آن به نبود تیم پشتیبانی آن اشاره کرد.
قرار دادن تگها در جای مناسب و تسریع در تغییرات: با استفاده از قرار دادن این ابزار گوگل تگ منیجر میتوانید هر زمانی که نیاز به تغییری داشتید "آن را به راحتی مدیریت کنید.کنترل تگها از تغییر داشبورد: در زمانهای قدیم تگها و فایلهای گوگل تگ منیجر در فولدرهای مختلف پراکنده بودند برای هر ویرایشی باید به دنبال آنها میگشتید تا در جای مربوطه قرار دهید اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی این ابزار نیز پیشرفت بسیار بالایی کرده که آن هم میتوانید تگها را یکجا در اختیار سایت خود قرار دهید و در صورت لزوم آن را ویرایش کنید.داشتن سیستم نسخه بندی: با استفاده از این امکان میتوانید هر وقت که نسخه جدیدی انتشار شد تگهای طراحی وب سایت خود را به نسخههایدلخواه قبلی برگردانید.امکان تست کردن: یکی دیگر از مواردی که استفاده از آن را ضرورت میداند این است که در این ابزار امکانی وجود دارد که قبل از انتشار میتوانید آن را تست کنید و در صورت رضایت آن را انتشار دهید.ردیابی رویدادها سادهتر شدن: در این ابزار پیگیری رویدادها برای توسعه دهندگان راحت شده که میتوانند با استفاده از ویژگی مهمی به نام Auto Event پیگیری رویدادها را سادهتر پیش برد. در قدیم توسعه دهندگان مجبور بودند تا برای پیگیری رویدادها کدهای جاوا اسکریپت را در طراحی وب سایت مورد نظر اضافه کنند.
در واقع یکی از تفاوتهای که میتوان به گوگل آنالیتیکس و گوگل منیجر اشاره کرد این است که در گوگل آنالیتیکس بیشتر به بررسی دستگاههای متفاوت، تعداد ورودیهای واقعی میزان مشارکت و صفحاتی که از نرخ پرش بهرهمند میباشند میپردازد اما در گوگل منیجر مواردی که بر اساس متغیرها اندازه گیری میشود در اختیار کاربران قرار داده میشود همچنین در گوگل تگ منیجر قابلیتهای مثل ویرایش کردن اضافه و یا حذف کردن تگها وجود دارد اما در آنالیتیکس این چنین نیست.همچنین گوگل آنالیتیکس یک منبعی مهمی برای اطلاعات میباشد اما گوگل منیجر این چنین نبوده و به عنوان یک واسطه در نظر گرفته میشود.