تجربه کاربر شاید المانی باشد که اغلب مورد غفلت قرار می گیرد اما الگوریتم های گوگل تاثیر این المان را همواره در حال افزودن قرار داده است. زمانی که کاربر با درج کلمه کلیدی مورد نظر خود وارد سایتی می شود بطبع تجربه و عملکرد کاربر، متریک بسیار قابل قبولی برای گوگل خواهد بود. از این رو تجربه کاربر و آنالیز رفتار کاربر در سایت می بایست به عنوان استراتژی در برنامه کاری طراحی سایت تجارت الکترونیکی شما قرار گیرد.
چگونه تجربه کاربران سایت را آنالیز نماییم؟
معماری سایت و المان هایی که در طراحی سایت شما لحاظ می گردد مواردی است که از لحاظ تجربه کاربر و تعاملی که کاربر با سایت دارد لحاظ می گردد. اما چگونه می توان رفتار و فیدبکی که کاربر در سایت ما دارد را آنالیز نماییم. گوگل آنالیز به عنوان ابزار رایگان گوگل می باشد رفتار کاربران سایت از جمله مواردی همچون تعداد صفحات بازدید شده ، مدت زمان ماندن در صفحات ، کلمه کلیدی که وارد سایت شده است ، از چه دستگاهی وارد سایت شده است ، از چه آی پی و کشوری و دیگر اطلاعات را بیان می نماید. دانستن این اطلاعات می تواند شما را در جهت بهبود ارتباط کاربران شما منجر نماید.
شاید مهم ترین آیتم در کاربرپسند بودن هر صفحه از طراحی وب سایت شما این باشد که تعیین نمایید کاربران با چه هدفی وارد آن صفحه از طراحی سایت شما می شوند. کاربران به دنبال چه اطلاعات و داده هایی می باشند. در نظر گرفتن این آیتم می تواند کمک نماید تا اطلاعات مورد نیاز کاربران را درج نمایید. شناخت کاربران و اینکه افرادی که وارد سایت شما می شوند از چه قشر، جنسیت و با چه سطح تحصیلاتی می باشند. در نتیجه ابتدا مشخص نمایید که کاربران سایت شما چه کسانی می توانند باشند و در گام بعدی به رفع نیازها و احتیاجات کاربران اقدام نمایید. تجربه کاربر به عنوان متریکی در سئو سایت و بهینه سازی سایت بیان می گردد.