Who is یک پرسش در زبان انگلیسی است که به معنای "چه کسی" می‌باشد. اما در این مقاله ما قصد داریم به هویز (whois) در دامنه بپردازیم. هنگام ثبت دامنه اطلاعاتی از شما درخواست می‌شود این اطلاعات مواردی مثل نام، نام خانوادگی، محل کار، شماره تماس را شامل می‌شود. برای آشنایی با انواع دامنه یا دامین این لینک را ببینید. دقت کنید که در هنگام ثبت و انتخاب دامنه مناسب برای طراحی سایت خود اطلاعات خواسته شده را باید به صورت کامل و صحیح وارد کنید تا از پیش آمدن مشکلات احتمالی جلوگیری به عمل آید برای مثال کنسل شدن فرآیند ثبت دامنه و قرار گرفتن در حالت clientHold یکی از این مشکلات است. داده ها در یک پایگاه اطلاعاتی که در آن اطلاعات مربوط به تمام مدیران دامنه ذخیره شده است وارد می‌شود و در آن نگهداری خواهد شد. برای اطلاع از دامین نونگار پردازش وارد شوید.

این دامنه چه امکاناتی دارد؟

تمام شرکت های بزرگی که در حوزه ثبت دامنه فعال هستند اطلاعات مربوط به صاحبان دامنه را در یک directory ( دایرکتوری) ثبت و ذخیره می‌کنند. در حقیقت هوئیز یک پروتکل کوئری و پاسخ است؛ هوییز اطلاعات موجود در دیتابیس را به صورتی در می‌آورد که برای افراد قابل درک باشد. این اطلاعات توسط همه افراد قابل مشاهده است و برای دسترسی به آن هیچ شرایط خاصی اعمال نشده است. علاوه بر اطلاعات مربوط به مدیر دامنه، تاریخ ثبت و انقضای دامنه هم قابل مشاهده است و اطلاع از قوانین و شرایط ثبت نام دامنه طراحی سایت بسیار مهم می باشد.

مهمترین اطلاعات بخش هوییز

اطلاعات مختلفی در بخش هویز یک دامنه وجود دارد که با مراجعه به این بخش می‌توانید از آن مطلع گردید. اما بعضی از این اطلاعات نسبت به بقیه از اهمیت بیشتری برخوردارند، در ادامه مختصری از این اطلاعات را بر می‌شماریم.

Email : آدرس ایمیل فردی که صاحب امتیاز دامنه است.
Registrant org : نام شرکتی که صاحب امتیاز دامنه است در این بخش قابل مشاهده می‌باشد.
Registrar : نام مرکزی که دامنه در آن به ثبت رسیده‌است.
Registrar status : در این بخش میتوان مشاهده کرد که دامنه در وضعیت قفل قرار دارد یا باز است.
البته به جز وضعیت قفل و باز، دامنه وضعیت های دیگری نیز دارد اما این دو مورد از اهمیت بیشتری برخوردارند. اگر در این بخش ok را مشاهده کردید به این معناست که دامنه باز است و هیچ مشکلی برای ادامه فعالیت آن نیست.
Created date : تاریخ روزی که در آن دامنه به ثبت رسیده است.
Expired on : تاریخ اکسپایر شدن یا انقضای دامنه
Update on : در این قسمت تاریخ آخرین بروزرسانی دامنه ثبت شده است.
Name servers : دی ان اس (DNS) های اتصال یافته به دامنه
Ip address : آدرس آی پی سرور هاستینگ سایت در این قسمت درج شده است.
Ip location : در این بخش لوکیشن ( مختصات جغرافیایی) هاستی که دامنه روی آن قرار دارد نوشته شده
Server type : نوع وب سرور دامنه مورد نظر در این بخش ثبت شده است.
Last-updated : تاریخ آخرین بروزرسانی
Expire-date : تاریخ انقضا
Organization : صاحب امتیاز حقوقی دامنه
در ادامه اطلاعات مربوط به صاحب دامین درج شده است، این بخش بسیار دقیق است و حتی ریز اطلاعات آدرس نیز پرسیده می‌شود.
Registrant name : نام صاحب امتیاز دامین
street : خیابانی که صاحب امتیاز دامنه در آن سکونت و یا اشتغال دارد.
Registrant city : شهر آدرس صاحب امتیاز دامنه
Registrant postal code : کد پستی محل اقامت و یا کار صاحب دامین
Registrant state/province : جزییات قابل ذکر آدرس مانند کوچه ، پلاک یا واحد
Registrant country : کشور صاحب امتیاز دامنه
Registrant fax : فکس صاحب امتیاز دامین
Registrant phone : شماره تماس صاحب امتیاز دامین
Registry admin id : مشخصات ادمین یا مدیر دامنه
Admin email : آدرس ایمیل مدیر دامنه
Address :آدرس دقیق و کامل صاحب امتیاز دامنه
Phone : شماره تلفن
در سال 2018 به دلیل سوء استفاده هایی که از این اطلاعات صورت گرفت قوانینی تحت عنوان GDPR وضع گردید. این قانون سبب شد تا بسیاری از اطلاعات به صورت مخفی باقی بمانند و تنها اطلاعات لازم و مهم به نمایش درآیند. پس اگر در این سالها تصمیم به دریافت اطلاعات دامین دارید باید بدانید که همه اطلاعاتی که در بالا نام بردیم قابل مشاهده نخواهند بود.

راه های یافتن اطلاعات هویز یک دامنه

راه های یافتن اطلاعات هویز یک دامنه

برای دریافت هوییز و مشاهده اطلاعاتی که در قسمت بالا نام بردیم ابتدا باید بدانید سایتی که قصد هوییز گرفتن از آن را دارید یک سایت داخلی است که دامنه ملی دارد یا یک سایت بین المللی است. اگر این سایت یک سایت داخلی باشد برای دریافت اطلاعات هوییز باید به سایت
اگر این سایت یک سایت داخلی باشد برای دریافت اطلاعات هوییز باید به سایت whois.nic.ir مراجعه کنید.
اما اگر سایت بین المللی است باید به سایت whois.domaintools.com مراجعه نمایید. بعد از ورود به سایت باید نام دامنه را وارد کنید تا جستجو انجام شود و اطلاعات whois را دریافت کنید.

دلیل قابل مشاهده بودن هوییز برای همه افراد چیست؟

قابل مشاهده بودن این اطلاعات هیچ منافاتی با امنیت یک وب سایت ندارد. برعکس در بسیاری از موارد، مشاهده این اطلاعات می‌تواند سبب جلب اعتماد مشتریان و کاربران باشد. با وجودی که امروزه تقریبا همه سایت ها بخشی برای قرار دادن اطلاعات تماس دارند اما ارتباط برقرار کردن با مدیر سایت از طریق اطلاعات هوییز برای همه ممکن است.
به علاوه با استفاده از این whois افراد می‌توانند اطلاعات صاحب امتیاز فعلی دامنه را بیابند و در صورت تمایل دو طرفه به انتقال امتیاز دامنه این کار را انجام دهند. این قابل مشاهده بودن کمک می‌کند که مالکیت فرد بر روی یک دامنه قابل اثبات باشد و راه بر افراد سوء استفاده گر بسته شود. البته گاهی اطلاعات هوییز مشکل ساز شده و سبب ایجاد مزاحمت می‌شوند. برای جلوگیری از این مساله ( اگر قصد انتقال دامنه را ندارید ) توصیه می‌کنیم اطلاعات دامنه خود را در شرکت هایی ثبت کنید که اطلاعات را آشکار نخواهند کرد. به صورت کلی از هوئیز زمانی استفاده می‌شود که می‌خواهیم درباره دامنه ای که قصد ثبت آن را داریم اطلاعات کسب کنیم و بدانیم ثبت شده است یا خیر.

تغییر اطلاعات هوییز ممکن است؟

تغییر اطلاعات هوییز ممکن است؟

اگر به هر دلیلی پس از ثبت دامنه نیاز باشد که اطلاعات درج شده تغییر یابند لازم نیست نگران باشید این امکان برای بیشتر بخش های هوئیز وجود دارد. تغییر دادن بخش هایی مثل آدرس، ایمیل، شماره تماس به سادگی انجام می‌شود، تنها لازم است وارد پنل کاربری شده و کار ویرایش را انجام دهید. اما برای تغییر برخی دیگر از بخش ها لازم است با پشتیبانی از طریق ایمیل یا تلفن تماس برقرار کنید.

ارتباط با ما

  • دفتر ستارخان : ابتدای شادمهر، پلاک 425، ساختمان نونگار
  • تلفن تماس: 66 51 41 40 - 66 51 83 54
  • دفتر گیشا: بازار نصر , نبش کسروی , پلاک 2 , ساختمان نونگار
  • تلفن تماس : 88 26 89 90 - 88 26 62 00
  • فکس : 66 51 96 07
برای اطلاع از مشاوره اجرا برآورد هزینه تکنولوژی تولید فرم زیر را ارسال کنید