آشنایی با دیزاین پترن‌ها برای برنامه نویسان تازه کار ممکن است سخت و گیج کننده باشد، اما در واقع الگوهای طراحی چندان پیچیده نیستند و میتوانید با این مفهوم آشنا شوید و از انواع الگوهای طراحی در پروژه‌های خود استفاده کنید.

دیزاین پترن چیست؟

این قالب‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که راهی عالی برای از بین بردن دردسرهای پروژه کدنویسی در ساخت سایت باشند تا توسعه دهندگان بتوانند سریعتر از همیشه شروع به توسعه پروژه‌های سفارشی کنند. به بیان ساده، الگوهای طراحی حاوی دستورالعمل‌هایی هستند که ساختار و منطق بهتری را برای مشکلاتی که در یک پروژه ایجاد میشوند ارائه میدهند. دانستن این الگوها برنامه نویسان حرفه‌ای را از برنامه نویسان معمولی جدا میکند. مهم نیست که از کدام زبان برنامه نویسی استفاده میکنید، دانستن و استفاده از این الگوها در طراحی نرم افزار میتواند به شما در ایجاد نرم افزار کمک زیادی کند.

نکته اصلی این است که هر مدل طراحی را میتوان به عنوان یک شمشیر دولبه در نظر گرفت که در صورت استفاده در مکان نامناسب، میتواند بلاها و مشکلات بی‌شماری را برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان ایجاد کند. اما اگر در مکان مناسب و در زمان مناسب استفاده شود، میتواند یک زندگی را نجات دهد.

سبک‌های طراحی اغلب به سه دسته تقسیم می‌شوند:

• Behavioral رفتاری
• Structural ساختاری
• Creational ایجادی

دیزاین پترن چیست

انواع دیزاین پترن‌ها در لاراول

لیستی از قالب‌های پیشنهادی برای استفاده در طراحی سایت با لاراول را ارائه میدهیم:

Builder Pattern:

الگوی سازنده یک روش مهندسی نرم افزار برای ایجاد اشیا است. این مدل برای حل مشکل ایجاد و استقرار اشیا در برنامه نویسی معرفی شده است. مشکل این است که گاهی اوقات هنگام ایجاد یک شیء، باید تعداد زیادی پارامتر را به سازنده آن ارسال کنیم، که برنامه‌پذیری و خوانایی را کاهش می‌دهد. برای حل این مسئله، ما از الگوی سازنده استفاده میکنیم. در این تکنیک، به جای طراحی چند سازنده با چند پارامتر، پارامترسازی گام به گام را با استفاده از یک شیء دیگر که خواناتر است و در نهایت از نوع شی مورد نظر میباشد انجام میدهیم.

• Factory Pattern
• Repository Pattern
• Strategy Pattern
• Provider Pattern
• Facade Pattern

دیزاین پترن استراتژی در سی شارپ

الگوی استراتژی به یک الگوریتم اجازه میدهد تا در یک کلاس پیچیده شود و در زمان اجرا جایگزین شود تا رفتار یک شیء را تغییر دهد. این الگو، در واقع نوعی الگوی طراحی رفتاری است که به شما امکان میدهد بسته به شرایط خاصی که در طول اجرای برنامه با آن مواجه میشوید راه‌حل‌های مختلفی را انتخاب کنید. به عبارت دیگر، دو الگوریتم مختلف در دو کلاس مختلف خلاصه می‌شوند. هنگامی که برنامه اجرا می‌شود، استراتژی مورد استفاده انتخاب می‌شود.

دیزاین پترن استراتژی در سی شارپ

دیزاین پترن در پایتون

الگوهای طراحی در طراحی سایت با پایتون به چند بخش تقسیم میشوند که عبارتند از:

1. الگوهای رفتاری:

الگوهای طراحی رفتاری در پایتون، شامل ارتباط میان اشیاء هستند و تعیین می‌کنند که این اشیاء چگونه برای برآورده کردن یک وظیفه مشخص، با هم تعامل کنند.

2. الگوهای طراحی creational:

واقعیت این است که پایتون یک کارخانه داخلی دارد، به این معنی که خود زبان برنامه نویسی پایتون تمام انعطاف‌پذیری لازم برای ایجاد اشیاء را به روش‌های بسیار ظریفی به ما می‌دهد که به ندرت نیاز به انجام کاری مانند طراحی تکی برای پیاده‌سازی الگو یا کارخانه داریم.

3. singleton design pattern یا الگوی طراحی یگانه:

الگوی طراحی singleton زمانی استفاده میشود که بخواهیم اطمینان حاصل کنیم که فقط یک نمونه از یک کلاس معین در زمان اجرا وجود دارد.

دیزاین پترن در پایتون

دیزاین پترن در جاوا اسکریپت

بیایید نگاهی به چند تکنیک مفید در جاوا اسکریپت بیندازیم که هر توسعه دهنده جاوا باید بداند.

• (Constructor Pattern) الگوی سازنده:

یک تابع ویژه است که مقادیر یک متغیر کلاس را به یک پارامتر پیش فرض یا اولیه مقداردهی میکند.

• (Singleton Pattern) الگوی سینگلتون:

وقتی می‌خواهیم به یک نمونه از یک کلاس دسترسی داشته باشیم، از الگوی singleton استفاده می کنیم. به عنوان مثال، وقتی یک شیء پیکربندی داریم، نمی خواهیم هر بار که آن شیء فراخوانی می شود، یک شی جدید ایجاد کنیم. همیشه باید همینطور باشد. در غیر این صورت ممکن است هر بار تنظیمات متفاوتی داشته باشیم.

• پترن ناظر یا Observer Pattern:

زمانی این الگو بسیار مفید است که بخواهیم ارتباط بین قسمت‌های جداگانه سیستم را بهینه کنیم. این الگو یکپارچگی قطعات را بدون جفت شدن بیش از حد آنها افزایش میدهد.

• الگوی واسطه یا (Mediator Pattern):

واسطه‌ها الگوهایی هستند که اغلب در سیستم‌های ایزوله استفاده میشوند. زمانی که قسمت‌های مختلف سیستم نیاز به ارتباط هماهنگ با یکدیگر دارند، استفاده از واسطه بهترین گزینه است.

نتیجه گیری

همیشه ابتدا مطمئن شوید که مشکل درست را حل کرده‌اید. در واقع همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد این الگوهای طراحی مانند یک شمشیر دولبه هستند که در صورت استفاده در جای نامناسب کار شما را 100% بدتر میکند اما اگر بتوانید به درستی از آن استفاده کنید این کار را خواهید کرد. دانستن نحوه نادیده گرفتن آنها کار ساده‌ای نیست و تسلط بر آنها چیزی است که می‌تواند یک برنامه نویس معمولی را به یک برنامه نویس درجه یک و حرفه‌ای تبدیل کند.

ارتباط با ما
  • دفتر ستارخان : ابتدای شادمهر، پلاک 425، ساختمان نونگار
  • تلفن تماس: 66 51 41 40 - 66 51 83 54
  • دفتر گیشا: بازار نصر , نبش کسروی , پلاک 2 , ساختمان نونگار
  • تلفن تماس : 88 26 89 90 - 88 26 62 00
  • فکس : 66 51 96 07
برای اطلاع از مشاوره اجرا برآورد هزینه تکنولوژی تولید فرم زیر را ارسال کنید