یک استراتژی بازاریابی برای موفقیت کلی شرکت شما حیاتی است. یک مارکتینگ پلن به کسب و کار شما کمک میکند تا استراتژی بازاریابی خود را برای یک دوره زمانی خاص برنامه‌ریزی کند. دانستن اجزای یک برنامه بازاریابی و نحوه تهیه آنها به شما کمک میکند تا روش‌های بازاریابی را که میتوانید برای کمک به کسب و کار خود در دستیابی به اهداف خود استفاده کنید، تعیین کنید. مارکتینگ پلن به عنوان یک سند تجاری و رسمی معرفی شده است که یک دوره زمانی مشخص را برای استراتژی‌ها و تکنیک‌های بازاریابی شرکت‌ها تعریف میکند. این دوره زمانی معمولا فصلی یا سالانه در نظر گرفته میشود.

مراحل فراهم آوردن مارکتینگ پلن

یک مارکتینگ پلن خوب باید موارد زیر را شامل باشد:

1. کشف خواسته مشتریان:

باید نوع مخاطبتان را معین نمایید، خواسته‌های مشتریان خود را بشناسید و نیاز بازار را به خدمات یا محصولات خود بدانید.

2. شناخت ویژگی‌های رقبا:

باید به دنبال بررسی و تحلیل سئو سایت رقبا خود باشید و آنها را بیابید و بعد از آن متوجه این شوید که برای بدست آوردن مخاطب از چه استراتژی‌هایی استفاده میکنند.

3. پیام تبلیغاتی:

باید پیام ویژه‌ای را که قرار است از طریق استراتژی بازاریابی به مخاطب خاص خود ارائه فرمایید مشخص باشد.

4. اهداف بازاریابی:

برای امور و فعالیت‌های بازاریابی خود باید هدف و چشم‌انداز خود را مشخص کنید.

4. شاخص‌های عملکرد:

تعیین کنید که شرکت شما از کدام KPI(شاخص‌های عملکردی) میتواند برای اندازه‌گیری پیشرفت در جهت دستیابی به اهداف بازاریابی استفاده کند.

5. استراتژی‌های بازاریابی:

باید مشخص باشد که استراتژی بازاریابی اینترنتی با طراحی سایت شرکت شما در تبلیغات برای دسترسی به مخاطبان و اهداف بازاریابی به چه صورت است.

6. میزان سرمایه بازاریابی:

برای اینکه چه سرمایه‌ای را به استراتژی‌های بازاریابی خود تخصیص دهید باید بودجه‌ای را از پیش تعیین نمایید.

مراحل فراهم آوردن مارکتینگ پلن

مزایای داشتن مارکتینگ پلن

برخی معتقدند که نوشتن یک مارکتینگ پلن یا طرح بازاریابی برای هر شرکتی ضروری نیست، اما باید بگوییم که این تصور اشتباهی است زیرا طرح کسب و کار به هر شرکتی کمک میکند حتی اگر مجموعه کوچکی باشد مسیر درستی را طی کند و به نتیجه برسد.

1. ایجاد تمرکز در کسب و کار

مارکتینگ پلن نقشه‌ای از نحوه اجرای استراتژی بازاریابی ارائه میدهد. در واقع، این طرح نشان میدهد که همه چیز به خوبی اندیشیده شده است و این اطمینان را ایجاد میکند که همه فعالیت‌های انجام شده در مسیر درست قرار دارند. طرح بازاریابی تضمین میکند که تمام فعالیت‌ها با اهداف اصلی کسب و کار همسو هستند.

2. برنامه‌ریزی و مدیریت منابع

بسیاری از کسب و کارها در ابتدای سفر تجاری خود برنامه و استراتژی بازاریابی مشخصی ندارند زیرا صاحبان مشاغل اغلب بودجه بازاریابی و حرفه‌ای برای تمرکز بر بازاریابی ندارند. دلیل اصلی این امر این است که این افراد واقعاً نمیدانند چه میخواهند یا چه کاری باید انجام دهند.

3. شفافیت ایجاد کنید

برنامه‌های بازاریابی دارای معیارهای قابل اندازه‌گیری هستند که میتوانید آنها را به طور منظم پیگیری، آزمایش و اندازه‌گیری کنید. به عنوان مثال یکی از اهداف مارکتینگ پلن افزایش رتبه وب‌سایت شرکت از طریق استراتژی سئو است که بر محتوای صفحات تمرکز دارد. به این ترتیب، می‌توانید تأثیر این بخش از برنامه بازاریابی خود را با اندازه‌گیری معیارهایی مانند ترافیک صفحه، رتبه‌بندی گوگل و سطح جستجوی اینترنتی درک کنید.

مزایای داشتن مارکتینگ پلن

چگونه یک مارکت پلن تهیه کنیم؟

در این بخش، نوشتن یک مارکتینگ پلن را به صورت مرحله به مرحله بررسی خواهیم کرد:

1. تعیین چشم انداز کسب وکار

تعیین هدف اولین و مهمترین اقدامی است که در نوشتن مارکتینگ پلن باید در نظر گرفته و انجام شود. این هدف به بخش بازاریابی شما اختصاص دارد و یکی از بخش‌های مهم ماموریت شما به حساب می‌آید.

2. شاخص‌های عملکرد کلیدی

داشتن یک پلن بازاریابی صحیح و خوب نشان دهنده‌ی حرکت درست به سمت اهداف است. برای حرکت در این راه صحیح باید شاخص‌های عملکرد کلیدی (KPI) را مشخص کنید. KPIها معیارهای منحصر به فردی هستند که جنبه‌های مختلف یک کمپین بازاریابی را اندازه‌گیری میکنند.

3. شخصیت شناسی مخاطب

در شناخت مخاطب خود به طور کامل دقت کنید چرا که این شخصیت شناسی در جذب آنها موثر است. این شناخت همه زمینه‌ها اعم از سن - جنس - محل زندگی - تعداد افراد خانواده - نوع شغل را در برمیگیرد. هر کدام از مخاطبان شما میتواند همان خریداران و مشتریان واقعیه بیزینس شما باشد. علاوه بر این مدیران یک کسب و کار خاص همگی باید نسبت به شخصیت و ویژگی‌های مخاطبان موافق باشند.

4. تعیین دارایی

بودجه‌بندی به شما امکان میدهد هزینه‌ها و خدمات مورد نیاز خود را مدیریت کنید. هنگامی که در مورد بودجه بازاریابی تصمیم گرفتید، میتوانید آن را برای سرمایه گذاری در کانال‌های مختلف برای ترویج و رشد کسب و کار خود تقسیم کنید.

5. شناخت رقیبان

یکی از پایه‌های بازاریابی موفق داشتن اطلاعات کافی از رقیبان و بررسی سایت رقیب است. رقبای اصلی کسب و کار خود را بشناسید و مشخصه‌های بارز هر یک را بدانید. توجه به این نکته که تمامی آن‌ها چالش‌های یکسانی ندارند میتواند کمک کننده باشد.

چگونه یک مارکت پلن تهیه کنیم

چند نمونه مارکتینگ پلن

در اینجا چند نمونه موفق از اجرای طرح بازاریابی آورده شده است:

• فوربس(Forbes):

مجله فوربس یکی از موفق ترین مجلات دنیا در زمینه استراتژی کسب و کار آنلاین، بازاریابی و اکوسیستم است.

• بافر

Buffer، یک شرکت تجزیه و تحلیل و مدیریت رسانه‌های اجتماعی، یکی از بهترین نمونه‌های طرح بازاریابی به دلیل استراتژی بازاریابی محتوایی است.

نتیجه‌گیری

هر محصول فروخته شده یا خدمات ارائه شده در واقع مشکل مشتریان خود را حل میکند. وقتی بدانید چه مشکلی را برای مشتریان خود حل خواهید کرد و آن مشتریان چه کسانی هستند که به خدمات یا محصول شما نیاز دارند، میتوانید تبلیغات خود را بهتر هدف قرار دهید. یک مارکتینگ پلن خوب میتواند در این فرآیند به شما کمک کند.

ارتباط با ما
  • دفتر ستارخان : ابتدای شادمهر، پلاک 425، ساختمان نونگار
  • تلفن تماس: 66 51 41 40 - 66 51 83 54
  • دفتر گیشا: بازار نصر , نبش کسروی , پلاک 2 , ساختمان نونگار
  • تلفن تماس : 88 26 89 90 - 88 26 62 00
  • فکس : 66 51 96 07
برای اطلاع از مشاوره اجرا برآورد هزینه تکنولوژی تولید فرم زیر را ارسال کنید