امروزه ساخت سایت و وبلاگ و تشخیص آنها از دیگری از نظر ظاهر و نحوهء عملکرد کار مشکلی می باشد. به همین دلیل جای تعجب نیست که اکثر افراد تفاوت میان یک وبلاگ و طراحی وب سایت را نمی دانند؛ با این حال هر کدام مشخصات بخصوص و عملکرد ویژه خود را دارند. اما واقعاً چه چیزی باعث تمایز وبلاگ از وب سایت می شود؟! وبلاگ نویسی در طراحی سایت حرفه ای را دی این لینک مشاهده نمایید.

مقایسه جامع وبلاگ و وب سایت

ساختار

ساختار طراحی وب سایت ها نسبتاً پیچیده تر از وبلاگ بوده و احتمالاً مهارت های تکنیکی بیشتری برای ساخت سایت نیاز می باشد. طراحی وب سایت ها همچنین انعطاف پذیری بیشتری داشته و به شما اجازه می دهد تا به راحتی نوع صفحات و ظاهر آنها را تغییر دهید. اگر چه ساخت وبلاگ ها نسبت به ساخت سایت آسانتر می باشد اما طرح های وبلاگ محدود به قالب های موجود می باشد، مگر اینکه اقدام به استخدام فردی برای ایجاد تغییر در آن نمایید.
ساخت سایت نیاز به مهارت و دانش فنی بیشتری مانند HTML ,AJAX ,PHP ,JAVA و دیگر تکنولوژی های این رشته دارد. اما خبر خوب این است که شرکت های خدمات میزبانی وب زیادی وجود دارند که اقدام به طراحی وب سایت های قالب حرفه ای مانند Google Sites, Homestead,web.com می نمایند.

رسمیت

طراحی وب سایت ها نسبت به وبلاگ ها بسیار رسمی تر هستند. معمولاً طراحی وب سایت ها برای اهداف تجاری و بازاریابی اینترنتی محصولات و یا خدمات ایجاد می شوند. در اینجا مخاطبان هدفمند، مشتریان بالقوه و یا خریداران هدف اصلی هستند اما در وبلاگ این امر بسیار شخصی می باشد. در عین حال در سالهای اخیر وبلاگ نویسان درک کرده اند که با وبلاگ خود هم می توانند کسب درآمد کرده و در کنار ارائه مطالب احساسات، نظرات و تمایلات می توانند خدمات و محصولات خود را نیز به فروش برسانند.
در وبلاگ نویسی، شخصیت، تمایلات، دوست داشتن ها و نداشتن ها اغلب به کرات نمایش داده می شود. اکثر وبلاگ ها حول محور یک تم خاص چرخیده و یا یک موضوع که به صورت فردی انتخاب می شود. همچنین در این موارد بسیار قابل انعطاف و تغییر می باشد. در مقابل طراحی وب سایت ها به طور کلی بر روی یک موضوع تمرکز می کنند که مربوط به عنوان و بیشتر در مورد کسب و کار اینترنتی می باشد.

امکانات وبلاگ

از نظر مشخصات فنی یکی از نکات مهم در طراحی وبلاگ این است که وبلاگ ها فقط زیر شاخهء طراحی وب سایت می باشند و شامل بسیاری از ویژگی های اساسی یکسان هستند. با این حال یک وبلاگ این مشخصات را به طور کلی به صورت یکپارچه در هر صفحه دارد؛ به این معنی که هنگامی که شما تغییری در یک صفحه ایجاد می کنید در تمامی صفحات آن تغییرات نمایش داده می شود.

پشتیبانی و نگهداری در وبلاگ و وب سایت

پشتیبانی و نگهداری در وبلاگ و وب سایت

وبلاگ ها احتمالاً حفظ و نگهداری فنی راحت تری دارند. یکی از دلایل اصلی آن وجود قالب های یکنواخت می باشد. هنگامی که یک تغییر در یک آیتم ایجاد کنید، تمامی آیتمها در وبلاگ به روزرسانی می شود. برای بسیاری از طراحی وب سایت ها ممکن است به ایجاد تغییرات زیادی به منظور به روزرسانی و یا تغییر در ظاهر طراحی وب سایت نیاز باشد. طراحی وب سایت ها در این مورد بیشتر تغییر پذیر هستند.
به طور کلی طراحی وب سایت ها برای کسب و کار اینترنتی به قصد فروش و جذب مشتریان جدید می باشد در حالی که وبلاگ برای شخص بوده و به قصد اشتراک گذاری افکار، نظرات و ایده ها به دیگران و نیز متقابلاً دریافت نظرات خوانندگان از طریق انتقادات و پیشنهادات (کامنت ها و feedback) می باشد.
شما با هر دوی این ها می توانید پول ساز باشید اما وبلاگ می تواند موجب افزایش محبوبیت بیشتر و مقدمه ای برای ایجاد درآمد باشد. طراحی وب سایت ها و وبلاگ ها نیز میتوانند قابل تبدیل باشند. ممکن است شما اقدام به ساخت سایت نموده که شامل یک وبلاگ برای مطالب جدید و به روزرسانی اطلاعات هم باشد. یک طراحی وب سایت باعث ترویج فضای کسب و کار حرفه ای شده که موجب ایجاد اعتماد در مخاطبین بالقوه شده و چشم انداز یک شرکت و یا یک کسب و کار اینترنتی قابل اعتماد و مناسب را ایجاد می نماید.

مقایسه ی وبلاگ با وب سایت

در طراحی سایت و طراحی پرتال هیچ قانون همه گیری وجود ندارد،لیکن ۴ تفاوت اساسی میان این دو وجود دارد: فرمت(شکل)، نرم افزار، شخصیت و جامعه. مهمترین عامل مشخص کننده یک وبلاگ از وب سایت شکل آن است. برای تمایز این دو از یکدیگر باید دید:
آیا مطالب به دنبال هم می آیند؟
آیا طول آنها تنها چند خط یا پاراگراف است؟ اگر نه آیا مطالب طولانی تر بوسیله لینک هایی مثل" بیشتر" یا" اینجا بخوانید" ادامه می یابند؟
آیا اجازه ی مشارکت و نظردادن به بازدید کنندگان داده شده است؟
در طراحی سایت و طراحی پرتال اگر دست کم پاسخ چند تا از این سوالات مثبت باشد، باید گفت با یک وبلاگ روبرو هستید. اما از نظر تکنیکی در طراحی سایت و پرتال ،اغلب نویسنده وبلاگ کسی است که از ابزار وبلاگ نویسی استفاده می کند، نشانه ای از ابزار وبلاگ نویسی یا عبارتی مربوط به حق مولف آن، در گوشه انتها یا ابتدای یک وبلاگ دیده می شود.
ماهیت شخصی یک وبلاگ، عاملی دیگر برای تمایز آن با وب سایت است. تعداد بسیاری از وبلاگ ها برعقاید، آرا و تفکرات نویسندگان خود تکیه می کنند. برخی سیاسی، برخی دیگر فلسفی، علمی یا دینی هستند. در این مورد هم هیچ راه تشخیصی وجود ندارد که آیا وبلاگ ها درباره عقاید صحبت می کنند یا گونه ای روزنامه نگاری هستند.با این وجود تمام این عوامل نسبی هستند و با پیشرفت سریعی که در این حوزه شاهد آن هستیم، به طور حتم دچار تغییر خواهند شد.

وبلاگ چيست ؟

وبلاگ، يک صفحه وب با شباهت به روزنامه اما از نوع شخصی آن که قابل دستيابی برای عموم کاربران را دارد. وبلاگ، بر پایه يک نظام خاص و بهنگام نشاندهنده نقش مولف يا مولفان محتوا می باشد. اولويت در انتشار مطالب وبلاگ بر حسب ساختار زمانی یعنی داشتن روتین و قاعده شکل می گيرد. در اين حالت خوانندگان محتوای بلاگ طبق برنامه ی تعیین شده توسط نویسنده مطالب وبلاگ شما را مطالعه میکنند.
عموم وبلاگ ها دارای طرح فکری یکتا بوده و به صورت مجموعه آن دنبال می شود. به عنوان مثال يک بلاگراگر علاقه مند به فن آوری اطلاعات باشد، پس از جمع آوری مطالب مربوطه از منابع موثق همانند : همایش ها، نشست ها و يا وب سایت های مختلف آن ها را با فرمت تعیین شده و یا دلخواه در وبلاگ خود نشر و به نمایش میگذارد. این امر در هر موضوعی که نویسنده وبلاگ علاقه به آن ها داشته باشد قابل اعمال است.
شماری از وبلاگرها صفحات وبلاگ خودشان برای به نمایش گذاشتن خاطرات بصورت تصویری استفاده مینمایند تا در فضای مجازی آن را حفظ کرده ( شکل خاصی از يک حافظه online ) تا یک آلبوم خاطراتی برای خود بسازند. وبلاگ نویس همچنین می تواند در بین خاطرات و یا تصاویر خود لینک هایی مربوط به همان موضوعات در وبلاگ خود درج کند. وبلاگ دارای یک نوار جستجو نیز در صفحات خود می باشد که بازدیدکنندگان از داخل صفحه میتوانند مطالب خود را جستجو و به محتویات گوناگون در هر جای دنیا دستیابند. يکی دیگر از ويژگی های وبلاگ که به نوعی رعايت می شود، استمرار در انتشار مطالب در صفحات است. طوری که نویسنده بلاگ باید در زمان های مشخص مانند روزنامه های رسمی محتویات خود را اشتراک گذاشته تا مخاطبان بدانند که در چه زمان معینی موضوع و اطلاعات مورد علاقه ی خود را دریافت می کنند. یک وبلاگ می تواند دارای لینک و یا پیوندهایی به وب سایت های دیگر باشد که بلاگر آن ها را مفید دانسته و برای مخاطبان خود در دسترس می گذارد.

برخی از ويژگی های وبلاگ ها عبارتند از :

برخی از ويژگی های وبلاگ ها عبارتند از :

• روال نوشتاری وبلاگ ها معمولا به صورت خصوصی و خودمانی می باشد که به سادگی می توان به کمک ابزارهای رايگانی که در اختیاراقدام به ايجاد و انتشار اطلاعات در صفحات وبلاگ نمود.
• وبلاگ ها از نظر محتوا، کیفیت و مقاصد انواع گوناگونی دارند که مخاطبان براساس نیزا های خود یکی از آن ها را انتخاب میکنند.
• در اواسط دهه 90 وبلاگ ها مورد توجه عموم قرار گرفته و به سرعت با ارائه ابزارهایی با استفاده ی آسان برای نشر اطلاعات بصورت آنلاین، مانند وبلاگ Blogger.com رشد و با استقبال بسیاری مواجه شد. در اين راستا وبلاگ های متعددی، ايجاد گرديده است (از بلاگ هائی که شامل دفترچه خاطرات online بوده که منعکس کننده فعاليت ها و تجارب روزانه نويسنده بوده تا بلاگ هائی خصوصی و يا کوچک که صرفا شامل توضيحاتی اندک و لينک به ساير موضوعات است ) .اکثر وبلاگ ها مبتنی بر متن می باشند. در اين رابطه وبلاگ هائی نيز وجود دارد که علاوه بر استفاده متن از ساير اقلام اطلاعاتی نظير صوت ، تصاوير و کليپ های ويدئوئی نيز استفاده می نمايند( بلاگ تصويری (Photoblog) ، بلاگ ويدئوئی (Videoblogs) ، بلاگ های صوتی(Audioblog).
• در وبلاگ هر مطلبی در یک دسته بندی قرار میگیرد تا مخاطبان براحتی بتوانند به آنها دست یافته و موضوع مورد علاقه ی خود را جستجو کنند. این امکان توسط نوار دسته بندی در وبلاگ ها که در سمت راست صفحات قرار گرفته انجام می گیرد و همینطور نوار جستجوی مخصوص برای سرچ مطالب در داخل وبلاگ نیز در نوار دسترسی بالای سایت وجود دارد. خوانندگان وبلاگ میتوانند موضوعات مورد علاقه خود را براساس اولویت های مختلف مطالعه نموده مانند مرتب سازی براساس:
- زمانی (مطالعه بر اساس زمان و تاريخ انتشار مطلب )
- موضوعی و يا جستجو بر اساس کليد واژه های خاصی
وبلاگ ها ، اغلب شامل يک Blogroll بوده که شامل ليستی از لينک ها به ساير وبلاگ هائی است که مولف وبلاگ آنان را پيشنهاد ، می نمايد . تعداد زيادی از وبلاگ ها اين امکان را برای خوانندگان خود فراهم می نمايند که نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوع منتشر شده بر روی سايت اعلام کنند .
• يکی از نکات قابل تامل وبلاگ ها محیط کار ساده ی آن ها می باشد. در وبلاگ شما براحتی می توانید محتواب خود نوشته و از امکانات آن استفاده نمایید و همینطور برای وبلاگ خود یک قالب که کاملا آماده می باشد برای زیبایی نمای بلاگ خود مورد استفاده قرار دهید.

ارتباط با ما
  • دفتر ستارخان : ابتدای شادمهر، پلاک 425، ساختمان نونگار
  • تلفن تماس: 66 51 41 40 - 66 51 83 54
  • دفتر گیشا: بازار نصر , نبش کسروی , پلاک 2 , ساختمان نونگار
  • تلفن تماس : 88 26 89 90 - 88 26 62 00
  • فکس : 66 51 96 07
برای اطلاع از مشاوره اجرا برآورد هزینه تکنولوژی تولید فرم زیر را ارسال کنید