گوگل آنالیتیکس یک سرویس رایگان است که به صاحبان مشاغل، بینش درست را درباره نحوه تعامل سایرین با وب سایت ارائه می دهد.این که بدانید چه کسانی از سایت شما بازدید می کند، چگونه به سایت شما متصل شده اند و در سایت شما قصد انجام چه کاری را دارند، مرتبط به همین بینش تعاملی است. شما می توانید با این سرویس، حتی مدت زمان حضور افراد و بیشترین بازدید مرتبط به هر صفحه را بررسی کنید. همچنین می توانید درباره بازدیدکنندگان خود اطلاعاتی از جمله زبان آنها، نوع دستگاه متصل و غیره را کسب کنید. این کار به بازاریابی شما کمک شایانی خواهد کرد.

ما در اینجا قصد داریم به چند نمونه از موارد مهم استفاده از Google Analytics اشاره کنیم و همچنین خلاصه ای از مراحل استفاده از این سرویس را در اختیار شما قرار دهیم. حتما آموزش ثبت گوگل آنالیتیکس را دنبال کنید.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

یک سرویس تجزیه و تحلیل وب‌سایت است که ترافیک وب‌سایت را ردیابی و گزارش میدهد. این سرویس از سال 2005 و مدت کوتاهی پس از آن که گوگل Urchin را خریداری کرد، وجود داشته است. گوگل آنالیتیکس ابزاری حیاتی برای هر کسب‌وکار امروزی با داده‌های تراکنش و یا حضور آنلاین است (که تقریباً همه کسب‌وکارها انجام می‌دهند). گوگل آنالیتیکس به کسب‌وکارها کمک می‌کند اثربخشی استراتژی‌های بازاریابی، کیفیت محتوای آنلاین، حجم بازدیدها، تجربه کاربر و عملکرد وب‌سایت را اندازه‌گیری کنند.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

اهمیت استفاده از گوگل آنالیتیکس

در رابطه با Google Analytics به عنوان یک ابزار آنالیز فوق العاده برای هر نوع کسب و کاری که به یک وب سایت مجهز است، استثنایی وجود نخواهد داشت. از نظر متخصصین یکی از مهم ترین کارهایی که بعد از راه اندازی هر نوع وب سایت باید انجام شود، استفاده از گوگل آنالیتیکس است. اما چرا؟ برای پاسخ به این چرایی ما دلایل جالبی را برای شما در زیر آورده ایم.

1. چگونگی پیدا کردن وب سایت خود توسط افراد را بررسی کنید

بیش از 1 میلیارد وب سایت آنلاین در دهکده جهانی وجود دارد که هرکدام از آن ها در حال جلب توجه هستند. با این حساب افراد به آسانی به سایت مورد نظر خود متصل می شوند. گوگل آنالیتیکس یک بخش ویژه برای اختصاص اطلاعاتی درباره چگونگی یافتن توسط بازدیدکنندگان در اختیار شما قرار می دهد.با ورود به این سرویس می توانید تعداد افرادی که از طریق پیوندهای مشترک در شبکه های اجتماعی، سایر وب سایت ها، تبلیغات پولی و حتی سرچ مستقیم وارد سایت شما شده اند، بررسی و پیگیری کنید. اگر به دنبال افزایش آگاه سازی از وجود وب سایت خود به منظور بازاریابی هستید، این سرویس کمک فراوانی به شما می کند.

2. پیگیری فعالیت های افراد در هنگام حضور در وب سایت شما

شاید هدایت افراد به وب سایت، یکی از چالش های بزرگ یا حتی یک مانع عجیب تلقی شود. اما پس از انجام این کار، نگه داشتن افراد، امری مهم تر است. احتمال اینکه افراد در صورت بازدید از سایت، مجدد به سایت بازگردند، به اطلاعات ردیابی شده توسط گوگل آنالیتیکس وابسته است.

در بخش بررسی رفتار توسط Google Analytics، اطلاعات زیر بررسی می شوند:

• افراد در چه صفحاتی قرار گرفته اند؛
• افراد از چه صفحاتی به صفحه بعدی رفته اند.

این اطلاعات به شما در شناخت نقاط جذاب کمک می کند. با شناخت این نقاط شما می توانید برای نگه داشتن بیشتر کاربران، به طراحی خود بیافزاید.

3. کسب اطلاعات از افراد بازدید کننده

اکثر سایت ها نیاز به دسترسی همگانی ندارد. به این معنا که احتمالا بیشترین ارزش هر سایت وابسته به بازدیدکنندگان خاص آن است. گوگل آنالیتیکس اطلاعاتی شامل دیتاهای جمعیتی، علایق عمومی و جغرافیایی را به صورت آنلاین ارائه می دهد. علاوه بر این می توانید مشاهده کنید که بازدیدکنندگان شما از چه نوع دستگاه یا مرورگری برای ورود به وب سایت استفاده می کنند. مشاهده تعداد افرادی که از روش های گوناگون بازدید می کنند، به روند بهینه سازی استفاده از این روش ها، کمک بسیار مهمی خواهد کرد.

4. یافتن محبوب ترین صفحات در وب سایت خود

به طور تقریبی در هر وب سایتی تعدادی صفحه وجود دارد که بازدید بیشتری نسبت به سایر صفحه ها را تجربه می کند. این صفحات در کنار صفحاتی که افراد را در سایت شما نگه می دارند، اهمیت ویژه ای دارند. Google Analytics به شما کمک می کند که محتوا با رتبه بالا را از نظر میزان اشتراک بررسی کنید. بررسی صفحاتی که اهداف مختلفی دارند و بهترین فعالیت شما را نشان می دهند، برای تجزیه و تحلیل و ایجاد استراتژی مهم هستند.

5. کمک در پیگیری مسیرها یا ردیابی کردن

شما می توانید بر اساس انواع اقداماتی که انتظار دارید بازدیدکننده انجام دهد، یک جریان پیگیری در گوگل آنالیتیکس ایجاد کنید.اقدامات بازدیدکنندگان شامل مواردی چون پر کردن فرم، ثبت نام در لیست خبررسانی از طریق ایمیل یا خرید می شود. برای اکثر وب سایت ها، داده های مذکور، مهم ترین معیار سنجش خواهد بود. این معیار مشخص می کند که آیا وب سایت وظیفه خود را به درستی ایفا می کند یا نه. Google Analytics با در اختیار گذاشتن این داده ها به شما کمک می کند نرخ تبدیل بازدیدکننده به کاربر را افزایش دهید.

6. استفاده رایگان و آسان

باید بدانید که استفاده از گوگل آنالیتیکس کاملا رایگان است و شما مجبور نیستید هزینه زیادی صرف کنید. مگر در موارد پیچیده که نیاز به سرویس های دیگری است. همچنین اگر اهل فن نیستید، Google Analytics یک نرم افزار عالی برای استفاده آسان در سطوح ساده است. برای بررسی میزان سادگی استفاده از این سرویس، در ادامه به بررسی چند مرحله از Google Analytics خواهیم پرداخت.

اهمیت استفاده از گوگل آنالیتیکس

فرآیند ساده راه اندازی و کار با گوگل آنالیتیکس

برای راه اندازی و استفاده از سرویس Google Analytics، تنها کافی است از مراحل زیر پیروی کنید.

ایجاد حساب کاربری

برای ایجاد حساب کاربری نیاز به یک حساب Gmail دارید. پس از ایجاد حساب، برای مراجعه مجدد به سرویس به منظور پیگیری داده ها، نیاز به راه اندازی حساب مجدد نخواهید داشت.
مراحل ایجاد حساب کاربری به شرح زیر است:
1. به آدرس www.google.com/analytics وارد شوید.
2. اطلاعات درخواستی در بخش ثبت نام را وارد کنید. این اطلاعات شامل این گزینه پرسشی «آیا قصد دارید یک وب سایت یا برنامه تلفن همراه، سایت شما را ردیابی کند یا خیر؟» نیز می شود.
3. روی دکمه Get Tracking ID در پایین صفحه کلیک کنید. کد مورد نظر را در کلیپ بورد خود نگه دارید. اکنون یک کد تجزیه و تحلیل در اختیار شما قرار گرفته است.
4. کد پیگیری را در هر صفحه از سایت خود که مایل هستید، وارد کنید.
کد شناسه رهگیری همان چیزی است که گوگل آنالیتیکس برای ردیابی فعالیت ها در سراسر وب سایت استفاده می کند. این کد باید به تمام صفحات شما اضافه شود.
نکته مهم: اگر سایت شما در ورد پرس یا CMSهایی چون جوملا ساخته شده است، افزودن کد رهگیری بسیار آسان است. می توانید کد رهگیری را به پرونده سایت مپ اضافه کنید.

فرآیند راه اندازی و کار با گوگل آنالیتیکس

تعیین اهداف در Google Analytics

اهداف در این سرویس شامل اقداماتی است که قصد دارید بازدیدکنندگان شما در وب سایت انجام دهند. پس از تنظیم اهداف، به طور خودکار اقدامات اصلی در وب سایت ردیابی می شوند.
انواع اصلی اهداف در گوگل آنالیتیکس به شرح زیر قابل تنظیم است:

• مقصد (Destination): هنگامی که یک صفحه در وب سایت بارگیری می شود، هدف خاصی را دنبال می کند. استفاده متداول از این اهداف، پیگیری صفحات مختلف هنگام خرید کاربر، ثبت نام به منظور بروزرسانی ایمیل و غیره در این بخش بررسی می شود.
• مدت زمان (Duration): تعداد دفعات حضور افراد در وب سایت شما با توجه به اهداف مشخص شده، در این بخش بررسی می شود.
• صفحه های نمایش در هر جلسه (Page/Screens per session): در این بخش متوجه می شوید که آیا افراد برای دیدن محصولات آمده اند یا برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت شما مراجعه می کنند.
• رویداد (Event): یک هدف زمانی به شکل رویداد در وب سایت شکل می گیرد که بازدید کنندگان اقدام خاصی مانند کلیک روی دکمه های شبکه اجتماعی، پخش فیلم و غیره را انجام دهد. این بخش برای بررسی این موارد است.

برای تنظیم اهداف در ابتدای کار، می توانید روی Conversions کلیک کنید. سپس Goals را انتخاب کنید. در این حالت با کلیک کردن روی Overview، نمای کاملی از تنظیم اهداف را مشاهده خواهید کرد.
برای مراجعه مجدد می توانید از قسمت Admin، روی اهداف، در ستون View اقدام به ایجاد هدف جدید کنید. کافیست دکمه + New Goal انتخاب شود.

پیوند کنسول جستجوی گوگل با آنالیتیکس برای مدیریت نحوه نمایش سایت

برای این کار به قسمتAdmin ، سپسProperty Settings و Search Console وارد شوید. اگر حساب کنسول ندارید، لازم است که آن را از قبل ایجاد کنید. با ایجاد پیوند بین Google Search Console وGoogle Analytics چگونگی رتبه بندی سایت خود را در سرویس ها خواهید دید. همچنین با این سرویس تعداد افرادی که سایت شما را انتخاب می کنند، مشخص خواهند شد.

استفاده از Google Ads در گوگل آنالیتیکس برای تبلیغات وب سایت

با ورود به حساب کاربری و کلیک روی Google Ads Linking پیوندی میان Google Ads و Google Analytics ایجاد می شود. معیارهایی مانند مدت زمان ماندن بازدیدکنندگان در سایت پس از کلیک روی تبلیغات و همچنین بررسی بازدید کنندگان درآمدزا، با ایجاد این لینک قابل بررسی است.

فعالسازی ردیاب تجارت الکترونیکی

این گزینه مختص وب سایت های تجاری است که به صاحبان مشاغل اجازه می دهد معیارهای پیشرفته تری برای خرید محصولات ایجاد کنند. این گزینه، متوسط درآمد هر فروش را نیز پیگیری می کند. برای تنظیم تجارت الکترونیک با طراحی سایت به حساب کاربری خود بروید و E-commerce Settings را انتخاب کنید. در صفحه بعد با کلیک روی دکمه فعال، گزینه تجارت الکترونیکی ایجاد می شود.

مرور دریافت گزارشات با استفاده از گوگل آنالیتیکس

دریافت گزارش به معنای درک نحوه استفاده از هر گزارش به شکل تحلیلی است. Source/Mediumیکی از مهم ترین گزاراشات است که باید آن را بشناسید.

این گزارش شامل داده های مفید در رابطه با موارد زیر است:

• منبع ترافیک وب سایت؛ از جمله Bing، Google و خبرنامه ایمیل
• بستر ترافیک؛ از جمله تبلیغات جستجو، بنر تبلیغاتی، تبلیغات نمایشی و غیره

برای تولید و فعالسازی این گزارش به قسمت Acquisition، All Traffic و سپس Source/Medium وارد شوید.

مرور گزارش کانال ها در گوگل آنالیتیکس

گزارش Channels یک نمای کلی از تمامی اطلاعات جمع آوری شده برای گزارش Source/Medium است. گزارش کانال ها به جای ارائه داده ها با توجه به مرجع خاص و ترافیک، روندهای بزرگتری را با توجه به دسته های گسترده ترافیک نشان می دهد. مانند جستجوی پرداخت، ایمیل و ترافیک شبکه های اجتماعی. برای ایجاد گزارش Channels به قسمت Acquisition، All Traffic و سپس Channels وارد شوید. در این قسمت می توانید تاریخ مورد نظر را برای بررسی انتخاب کنید.

بررسی عملکرد وب سایت برای دستگاه های تلفن و سایر گجت ها

اگر وب سایت خود را بهینه نکرده اید، از این بخش احتمالا عملکرد کمتری را دریافت می کنید. برای تهیه چنین گزارشی در گوگل آنالیتیکس کافی است به بخش Audience و سپس Mobile وارد شوید. در قسمت Overview، محدوده تاریخی را انتخاب کنید. تفاوت عملکردها در بازه زمانی انتخاب شده، با توجه به مرورگر دسکتاپ، موبایل و تبلت قابل مقایسه است.

مرور گزارشات ترافیک SEO در Google Analytics

در این بخش با توجه به حسابی که در کنسول ایجاد کرده اید، می توانید گزارش بهینه سازی موتور جستجو از طریق Google را دریافت کنید.

به طور کلی سه نوع گزارش سئو وجود دارد:

1. گزارش سوالات که نشان می دهد کدام سرویس جستجوی گوگل، بیشترین تاثیر را برای وب سایت ایجاد کرده است
2. گزارش صفحه لندینگ که نشان می دهد کدام صفحات خاص سایت، با احتمال زیادی در گوگل نمایان شده اند
3. گزارش خلاصه جغرافیایی که معیار های سئو عمومی از کشورهای مختلف را در رابطه با وب سایت شما ارائه می دهد.

برای بررسی و ایجاد این گزارش به بخش Acquisition، سپس به Search Engine Optimization و در آخر به Queries وارد شوید. با انتخاب محدوده تاریخی مناسب، می توانید داده های 90 روزه را بررسی کنید.

مرور عملکرد و روند رسانه های اجتماعی با استفاده از گوگل آنالیتیکس

در این بخش می توانید نحوه تعامل بازدیدکنندگان در تمامی کانال های اجتماعی در رابطه با وب سایت خود را مشاهده کنید. به بیان دیگر می توانید روی روند و آمار شبکه هایی چون فیسبوک یا توییتر تمرکز نمایید. برای تنظیم به ترتیب وارد Acquisition، Social و Network Referrals شوید.

تعیین اهداف در Google Analytics

گوگل آنالیتیکس چگونه کار میکند؟

تا به حال در مورد کوکی‌ها شنیده اید؟ خب، کوکی‌ها یک عنصر ضروری برای استفاده از گوگل آنالیتیکس هستند. بدون کوکی‌ها، هیچ داده ای برای تجزیه و تحلیل وجود نخواهد داشت. نحوه عملکرد آن به این صورت است: کد ردیابی جاوا اسکریپت (کوکی‌ها) در وب‌سایت یک شرکت جاسازی شده است. هر کاربر یک آی‌پی دارد که از این طریق، یک شرکت میتواند داده‌های زیادی در مورد نحوه تعامل کاربران با وب سایت خود جمع آوری کند. به عنوان مثال، در اینجا چند مورد آورده شده است:

• کاربر از چه دستگاه و مرورگری استفاده کرده است.
• تازه وارد وب سایت شده یا قبلاً از آن بازدید کرده است.
• روی چه چیزی کلیک کرده و چند بار روی آن کلیک کرده.
• آنچه در وب سایت دانلود کرده است.
• نحوه ورود کاربر به وب سایت
• چه مقدار زمانی را در وب سایت سپری کرده است (زمان حضور در سایت).
• آنچه در سبد خرید خود قرار داده است، و آنچه خریداری کرده است.

خوب، تجزیه و تحلیل وب شامل جمع آوری، اندازه گیری و تجزیه و تحلیل داده‌های وب سایت است. ابزارهای تجزیه و تحلیل وب میتوانند اطلاعات مفید زیادی را در مورد منشاء ترافیک وب سایت، نحوه حرکت و تعامل کاربران وب سایت در سراسر وب سایت، محتوا و صفحات وب و نحوه خروج از سایت ارائه دهند.

مزایای استفاده از گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس یک انتخاب عالی برای اکثر نیازهای بازاریابی است. برخی از مزایای گوگل آنالیتیکس عبارتند از:

• رایگان است.
• اجرای آن آسان و نصب آن آسان است.
• یک رابط کاربر پسند دارد.
• گزارش ها، داشبوردها و جمع آوری داده‌های قابل تنظیم را ارائه میدهد.
• بینش گسترده و ارزشمند در مورد رفتار وب ارائه میدهد.

1. گوگل آنالیتیکس یک ابزار کامل است

اولین مزیت گوگل آنالیتیکس این است که ابزاری سازگار با سرویس های گوگل است، زیرا میتوان آن را با کنسول جستجو، تبلیغات گوگل و با تمام ابزارهای گوگل ادغام کرد تا به تجزیه و تحلیل دقیق کمپین های تبلیغاتی شما کمک کند و به بهبود عملکرد آنها کمک کند.

2. هزینه

بارزترین مزیت استفاده از Google Analytics این است که کاملا رایگان است، نیازی به خرید، ثبت نام یا ارائه اطلاعات کارت اعتباری ندارید.

3. عملکرد وب سایت خود را بهبود بخشید

گوگل آنالیتیکس به شما کمک می‌کند بدانید که آیا سایت با بازدیدکنندگانی که به سایت مراجعه می‌کنند، عملکرد خوبی دارد یا اینکه مشکلی وجود دارد و نمی‌توانند در صفحات سایت حرکت کنند. آیا محتوای شما مورد توجه بازدیدکنندگان شماست یا خیر؟ بسیاری از جزئیات در مورد وب سایت شما با استفاده از Google Analytics قابل مشاهده و بهبود است.

چگونگی راه اندازی یک حساب گوگل آنالیتیکس

می توانید گوگل آنالیتیکس را در این آدرس بیابید: www.google.com/analytics/

برای ثبت نام برای یک حساب گوگل آنالیتیکس مراحل زیر را دنبال کنید. برای دسترسی به گوگل آنالیتیکس، به یک ایمیل پیوست شده به حساب گوگل یا ورود به سیستم Google Ads خود نیاز دارید.

برای تنظیم حساب Google Analytics خود، اطلاعات حساب خود را اضافه کنید. تنظیمات اشتراک‌گذاری داده را فعال کنید تا سایر محصولات Google - Google Ads، Search Console و غیره را به گوگل آنالیتیکس مرتبط کنید.

نصب کد UA

اکنون ممکن است تعجب کنید که چگونه گوگل واقعاً کاربران وب سایت شما را ردیابی میکند. خوب، برای اینکه این اتفاق بیفتد، به یک کد نیاز دارید که باید در وب سایت شما قرار داده شود تا داده ها را به گوگل آنالیتیکس بازگرداند. این کد UA است و در حین راه‌اندازی ارائه می‌شود، اما در صورت لزوم می‌توانید بعداً به آن دسترسی پیدا کنید. این کد باید به توسعه دهنده وب شما داده شود تا کدها را مستقیماً در هر صفحه وب سایت شما قرار دهد. به خاطر داشته باشید که آزمایش در تمام جنبه‌های بازاریابی دیجیتال ضروری است، به ویژه در تجزیه و تحلیل. بنابراین مهم است که تست کنید تا مطمئن شوید کد شما به درستی نصب شده است و همانطور که باید در وب سایت فعال هست.

کلام آخر...

به عنوان کسی که یک وب سایت مستقل دارید و می خواهید روند رشد سایت خود را به بهترین نحوه بررسی کنید استفاده از Google Analytics می تواند به شما کمک شایانی کند. امیدواریم که شناخت ویژگی ها و مراحل کار با گوگل آنالیتیکس از سوی مجموعه ما، برای شما مفید واقع شده باشد.

به طور خلاصه، گوگل آنالیتیکس به شما کمک میکند تا بر اساس داده‌های تحلیلی که استخراج میکنید تصمیم بگیرید، بنابراین میتوانید به طور مداوم تبلیغات خود را در گوگل بهبود بخشید و همچنین وب سایت خود را برای مخاطب هدف مناسب تر کنید. همچنین می توانید کشف کنید که کجا باید تبلیغ کنید و حتی تصمیم بگیرید که چه نوع محتوایی را باید منتشر کنید.

ارتباط با ما
  • دفتر ستارخان : ابتدای شادمهر، پلاک 425، ساختمان نونگار
  • تلفن تماس: 66 51 41 40 - 66 51 83 54
  • دفتر گیشا: بازار نصر , نبش کسروی , پلاک 2 , ساختمان نونگار
  • تلفن تماس : 88 26 89 90 - 88 26 62 00
  • فکس : 66 51 96 07
برای اطلاع از مشاوره اجرا برآورد هزینه تکنولوژی تولید فرم زیر را ارسال کنید