طراحی سایت


SSID وای فای چیست؟

SSID همان نام شبکه وای فای است که به وسیله آن می توانیم مودم خود را از میان چنیدن شبکه بیابیم.هنگامی که قصد داریم، به یک شبکه وای فای متصل شویم، به وسیله نام آن شبکه مورد نظر را تشخیص می دهیم.
این نام قابل تغییر می باشد. وقتی به منظور تغییر نام، وارد تنظیمات مودم خود می شویم. گزینه ای با نام "Network Name" وجود ندارد. اما گزینه ای با نام SSID وجو دارد که نام شبکه ما را مشخص می کند. SSID مخفف Service set indentifier است.
یک شبکه وای فای به وسیله ssid شناسایی می شود. زمانی که روی گزینه اتصال یا connect یک شبکه بی شیم کلیک می کنیم، فهرستی از اسامی شبکه های وای فای نزدیک به ما نمایش داده می شود. در واقع این نام ها همان نام هایی هستند که تحت عنوان SSID بر روی شبکه تنظیم شده اند.

شبکه های مختلف با نام یکسان

ممکن است گاها دیده باشیم که نام یک شبکه گاها بیش از یک بار در لیست شبکه های موجود ، نمایش داده می شود.شبکه های مختلف با نام یکسان، الزما مشکل فنی یا شبکه های مشابه با تنظیمات مشابه نیستند.
شایان ذکر است هیچ گونه محدودی در انتخاب نام ssid وجود نداشته و هرکسی می تواند نام شبکه مد نظر خود را تنظیم نماید و درصورتی که این نام در شبکه های دیگران نیز مورد استفاده قرار گرفته باشد مشکلی ایجاد نمی نماید. تنها مساله این است که در هنگام انتخاب شبکه مد نظر جهت وصل شدن، در صورتی که چند نام شبکه یکسان باشند، امکان تشخیص را برای ما سخت می کنند.
به جز نام شبکه، سایر تنظیمات، نظیر رمز عبور وای فای، پهنای باند، سابقه مرور ( Browsing History ) و هر چیز دیگری برای هر شبکه منحصر به فرد است.
هنگامی که کاربر تلاش می کند به یک شبکه WiFi متصل شود که SSID مشابه شبکه دیگر در لیست شبکه ها را داراست ، شبکه برای کانکت شدن از کاربر یک گذرواژه درخواست می کند و فقط اگر رمز عبور هر دو شبکه یکسان باشد، مجاز به اتصال به آن خواهیم بود.
برای مثال هیچ کس در صورت داشتن نام شبکه یکسان با ما نمی تواند با وارد نمودن رمز عبور شبکه خود که با شبکه ما هم نام است، اقدام به لاگین به شبکه نماید. در واقع نام های یکسان تاثیری بر امنیت شبکه ما ندارند و تنها پیدا کردن آن شبکه را در میان لیست شبکه ها با نام یکسان دشوار می کند. اما امروزه با استفاده از ذخیره خودکار گذرواژه، دستگاه به راحتی شبکه ما را در بین انبوه اسامی پیدا می کند و به ان متصل می شود.
فرض کنیم دو شبکه با نام internet، در لیست وای فای گوشی ما وجود داشته باشند و ما تنها پسورد یکی از آن ها را داشته باشیم در صورتی که برای کانکنت شدن، شبکه با نام internet را انتخاب کنیم که پسورد مربوط به آن نیست را انتخاب نموده و پسورد خود را وارد کنیم امکان لاگین میسر نخواهد بود. فرض کنیم در خیابانی قرار داریم و تنها کلید یک خانه را در اختیار داریم. در صورتی که قصد ورود به خانه با در زرد را داشته باشیم و درآن خیابان چندین در زرد وجود داشته باشد کلید ما تنها در زرد رنگی را باز می نماید که کلید آن در اختیار ما قرار دارد.
اما دستگاه ها، مانند گوشی موبایل چگونه می تواند شبکه ها با نام های مختلف را از یکدیگرمتمایز نماید. در پاسخ باید گفت که در دنیای کامپیوتر همه چیز با اعداد شناخته می شود و نام تنها برای شناسایی اولیه توسط کاربران مورد استفاده قرار می گیرد. هر دستگاهی دارای شناسه ایی با نام MacId می باشد که این شناسه برای هر دستگاه منحصر به فرد است و قابل تغییر نیست. جدا از نامی که در قسمت SSID وارد می نماییم، گوشی ما شبکه مد نظر ما را بر اساس MacID شناسایی و متمایز می کند.

روش تغییر SSID

تغییر نام شبکه که همان SSID می باشد کارساده ای بوده و در ادامه به آن خواهیم پرداخت. پیش از آنکه بخواهیم نام شبکه خود را تغییر دهیم می بایست به پنل تنظیمات مودم روتر خود متصل شویم. به طور کلی آدرس لاگین به پنل مدیریت مودم در پشت مودم ما نوشته شده است. غالبا آدرس ورد به پنل ادمین مودم به شرح زیر است: 192.168.1.1
همچنین به طور پیشفرض معمولا یوزرنیم و پسورد لاگین به این پنل هر دو Admin می باشد.
پس از آنکه وارد پنل ادمین خود شدیم می بایست گزینه SSID را یافته و نام آن را به دلخواه تغییر دهیم. مسیر مشخصی برای یافتن گزینه ssid در پنل ادمین مودم وجود ندارد. زیرا با توجه به نوع مودم، این مسیر متفاوت می باشد اما به طور معمول می تواینم جست و جو را از زیر شاخه wireless یا Wireless Network Name شروع کنیم.
هیچ الزامی به تغییر نام شبکه WiFi نیست، اما این تغییر زمانی که در محدوده ما چندین نام یکسان با شبکه ما وجود داشته باشد می تواند شبکه ما را متمایز نموده تا جهت یافتن آن دچار سردرگمی نشویم.

SSID مخفی چیست؟

وای فای مخفی به گونه ایی پیکربندی شده است که نام ESSID خود را پخش نکند. از نظر کاربران این یک نوع ملاحظه امنیتی در برابر هک وای فای می باشد.
با زبان ساده، شبکه وای فای مخفی ) Hidden network ) شبکه است که در لیست شبکه های موجود قابل مشاهده نمی باشد و برای اتصال به آن لازم است نام آن را به صورت دستی وارد نماییم. در واقع این روش محافظت، هیچ گونه امنیتی ایجاد نمی کند، زیرا در لحظات خاصی نام شبکه وای فای به صورت open پخش می شود.
در صورتی که کارت شبکه خود را با استفاده از دستورات زیر، در حالت مانیتور قرار دهیم و سپس ترافیک محیط را با دستور airodump-ng، کپچر کنیم، نام شبکه مخفی به صورت متن باز قابل مشاهده خودهد بود.
airmon-ng check kill
airmon-ng start wlan0
airodump-ng wlan0mon

SSID وای فای

همان گونه در تصویر بالا مشخص شده است، نام این شبکه مخفی است و طولی برابر 4 کاراکتر دارد. دریافت نام شبکه پنهان وای فای با استفاده از airdump-ng قابل انجام است.
به طور کلی نام شبکه به صورت clear text پخش می شود. و می توانیم آن را در هنگام اتصال کلاینت مشاهده کنیم. به این منظور تنها کافی است منتظر بمانیم تا کلاینت به صورت طبیعی به شبکه متصل شود. بعد از آن بلافاصله اتصال مجدد شروع می شود و نام شبکه وای فای مخفی به صورت clear text نمایش داده شود.
در این مرحله هکر ها می توانند با استفاده از Ettercap حملات app Spoofing را ساماندهی کنند.

.همچنین می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید
بیشتر بخوانید

طراحی سایت,بهینه سازی سایت به همراه طراحی وب سایت و طراحی پرتال تخصص شرکت طراحی نونگار است جهت اطلاع از تعرفه طراحی سایت با ما تماس بگیرید