طراحی سایت


(WORLD WIDE WEB 7) پروتکل Http

در این مقاله برای درک بهتر عنوان مقاله، ابتدا به توضیح پروتکل می پردازیم که در ابتدا پروتکل به چه معناست و این که کاربردش در شبکه های کامپیوتری چیست و بعد از تشریح آن به شرح Http می پردازیم. سعی تیم پژوهشی-تحقیقاتی شرکت طراحی سایت نونگار پردازش بر این است که فرآیند انتشاراتی مقالاتی، را به بهترین شکل ممکن هدایت کنند و با انتشار مقالات مفید در این زمینه، امیدوار است به این هدف دست پیدا کنند.

پروتکل و کاربردش در شبکه های کامپیوتری.

در واقع به مجموعه ای از قوانین و مقررات برای ایجاد و برقراری روابط، پروتکل می گویند. با توجه به تعریف پروتکل به این نتیجه خواهیم رسید که برای ارتباط درون شبکه ای و ارتباط دادن سیستم ها یا کامپیوتر های میزبان باهم، بایستی یک سری قوانین و رویه ها اتخاذ شود تا ارتباط شکل گیرد در غیر این صورت اگر یک میزبان (کامپیوتر) از یک پروتکل و یک میزبان دیگر از یک پروتکل دیگر استفاده کند، امکان برقراری ارتباط موثر وجود نخواهد داشت.

طراحی سایت

پروتکل Http

این پروتکل (Hyper Text Transfer protocol) بعد از چند مدت پس از ایجاد اولین سایت ها، بوجود آمد. این پروتکل به عنوان یک استاندارد ارتباطی بعد از مدت ها توسعه پیدا کرد و کنسرسیوم جهانی وب (W3C) وظیفه نظارت و توسعه این استاندارد را برعهده گرفت. در اوایل تکامل وب استانداردی برای تبادل اطلاعات وجود نداشت و به این دلیل بود که تیم برنرزلی این پروتکل را با هدف پیاده سازی برای ارتباط و تبادل اطلاعات در اینترنت ابداع کرد. ساختار اولیه این پروتکل براساس HTML و در یک وب سرور ساده و مرورگر مبتنی بر ابرمتن ارائه شد.

طراحی سایت

نحوه ی کار Http

این پروتکل از Handshaking، به منظور دریافت و ارسال اطلاعات در اینترنت استفاده می کند. برای تشریح کار این روش، باید بیان داشت که این روش برای تبادل اطلاعات بین سرویس دهنده و سرویس گیرنده، چندین درخواست و پاسخ رد وبدل می شود. با توضیح یک مثال شاید بتوان درک این موضوع را سهولت بخشید. فرض ما براین است که یک سرویس گیرنده (Client) برای نمایش یک سایت در مرورگر خود آدرس سایت را وارد می کند، پس از این کار یک درخواست برای سرویس دهنده (Server) سایت مورد نظر ارسال می شود، سپس باید منتظر درخواست سرویس دهنده سایت باشد تا جواب درخواست را ارسال کند در صورتی که اطلاعات خواسته شده از سرویس دهنده، موجودیت داشته باشد آنگاه پاسخی مبنی بر موافقت به سرویس گیرنده ارسال خواهد شد. در ادامه کار درخواستی از سرویس گیرنده مبنی بر دریافت اطلاعات به سرویس دهنده ارسال می شود در این گام سروریس دهنده درخواست را دریافت کرده و داده های خواسته شده را به بسته های کوچکی تبدیل کرده و برای سرویس گیرنده ارسال می کند و این بسته های کوچک داده از طریق این پروتکل برای سرویس گیرنده هدایت می شود. لازم می دانم نکته ای را در همین قسمت شرح دهم، آن هم این است که در این بین و یا به عبارتی در این فرآیند از پروتکل TCP/IP به منظور افزایش امنیت وتضمین سلامت ارسال داده ها استفاده می شود. معمولا این ارتباط از طریق درگاه (Port) 80 صورت می پذیرد و شایان ذکر می باشد که به مجموعه اطلاعات رد و بدل شده در این فرآیند نشست یا session گفته می شود.

روش های درخواست در پروتکل Http

این پروتکل، روش های مختلفی را برای درخواست اطلاعات در وب مطرح و معرفی کرده است که هرکدام هدف خاص خود را دنبال می کنند که در نسخه اول این پروتکل می توان از Post , Get , Head نام برد. در نسخه 1.1 این پروتکل 5 روش جدید تحت عناوین Connect , Options , Put , Trace , Delete اضافه شد، نحوه ی عملکرد هر کدام از این روش ها به صورت کامل و مفصل برای مرورگر ها تعریف شده است بنابراین می توان این ادعا را داشت که تمامی سرور ها و مرورگرها به راحتی توانایی پیاده سازی این روش ها را دارند. در انتها قصدمان بر این بود که هرکدام از این روش های درخواست را تشریح کنیم اما بدلیل بالا رفتن محتوای مقاله که امکان خستگی خواننده را بالا می برد به این نتیجه رسیدیم که در یک مقاله جداگانه این روش ها را تشریح کنیم.


طراحی سایت,بهینه سازی سایت به همراه طراحی وب سایت و طراحی پرتال تخصص شرکت طراحی نونگار است جهت اطلاع از تعرفه طراحی سایت با ما تماس بگیرید