طراحی سایت


وب اپلیکیشن چیست و چه کاربردی دارد؟

در سال 2015 گوگل طرح جدیدی را توسعه داده و معرفی کرد. وب اپلیکیشن نام طرح جدید گوگل بود که به آن برنامه تحت وب نیز می‌گویند. همانطور که از نام وب اپلیکیشن مشخص است این برنامه ترکیبی از وب و اپلیکیشن می‌باشد. کاربرد آن نیز به صورت ترکیبی از یک وب‌سایت و اپلیکیشن است. در واقع می‌توان گفت یک اپلیکیشن است که URL خاصی دارد و با زدن آردس آن در مرورگر وب، این اپلیکیشن برای شما قابل استفاده است. شما در هر زمان و مکانی که باشید می‌توانید با داشتن یک دستگاه هوشمند که متصل به اینترنت است، به وب اپلیکیشن موردنظر خود دسترسی داشته باشید؛ بدون اینکه آن را روی دستگاه هوشمند خود نصب کرده باشید. برای اطلاعات بیشتر در مورد وب اپلیکیشین، تفاوت آن با وب سایت و کاربردهای آن در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

وب اپلیکیشن چیست؟

همانطور که توضیح داده شد، وب اپلیکیشن یک صفحه وب است که امکانات اپلیکیشن در آن موجود است. امروزه اکثر کسب و کارها برای وب سایت و اپلیکیشن خود، یک وب اپلیکیشن نیز طراحی می‌کنند که تاثیر مثبتی در آن کسب و کار دارد. به همین دلیل آشنایی با آن امری ضروری است. یک وب اپلیکیشن امکان دسترسی به تمام اطلاعات کسب و کار ار در هر زمان و مکانی برای کاربر و مدیر کسب و کار فراهم می‌کند. به همین دلیل برای طراحی وب اپلیکیشن باید عملکرد و تمام نقش‌ها در آن کسب و کار مورد تحلیل و بررسی قرار گیرند تا بتوان آن ها در قالب وب اپلیکیشن در اینترنت و شبکه محلی ارائه داد. برای درک بهتر وب اپلیکیشن، سرویس جیمیل را به شما معرفی می‌کنیم که یک وب اپلیکیشن است. جیمیل یک وب اپلیکیشن است که در تمام دستگاه‌ها ساختاری یکپارچه دارد و این یکپارچه بودن ساختار در تمام دستگاه‌های هوشمند، ویژگی اصلی و مهم وب اپلیکیشن‌ها می‌باشد. وب اپلیکیشن‌ها محتوای خاصی ندارند و بیشتر جنبه کاربردی دارند و برای یک عمل خاص طراحی می‌شوند و تنها از طریق وب قابل دسترسی هستند. در واقع گوگل طرحی ارائه داده است که کاربرانش بتوانند به یک اپلیکیشن در محیط وب دسترسی داشته باشند؛ تنها با زدن آن در مرورگر وب می‌توانند به تمام امکانات اپلیکیشن دسترسی داشته باشند.

وب اپلیکیشن

تفاوت وب اپلیکیشن با وب سایت

برای مقایسه وب سایت با وب اپلیکیشن ابتدا نیاز به یک تعریف کلی از هر کدام داریم. وب اپلیکیشن به طور کامل در قسمت قبل تعریف شد. برای تعریف وب سایت می‌توان گفت وب سایت فضایی است از اینترنت که شامل چند صفحه است و هدف آن ارائه دادن اطلاعات کامل و جامع از یک سازمان، کسب و کار، شرکت و حتی یک شخص به کاربران وب است. طراحی سایت به گونه‌ای است که از چند صفحه تشکیل شده دارای یک صفحه اصلی است که تمام صفحات آن بر روی یک سرور قرار گرفته‌اند و به هم متصل هستند. وب سایت‌ها با توجه به هدفی که دارند، بیشتر بر محتوا تمرکز دارند و اطلاعات آن‌ها غالبا به صورت محتوا می‌باشد. حال که تعریف وب سایت و وب اپلیکیشن را می‌دانیم می‌توانیم این دو را با هم مقایسه کنیم. بارزترین تفاوت آن‌ها در هدف طراحی و ایجاد آن‌ها است. وب سایت با هدف ارائه اطلاعات ایجاد می‌شوند و بیشتر بر محتوا تاکید دارند، اما اپلیکیشن‌ها برای عملکرد و کار خاصی ایجاد می‌شوند و بیشتر نیز کارکردی هستند و بر روی عمل موردنظر تاکید دارند و محتوای چندانی ندارند. تفاوت دیگر این است که اطلاعاتی که در وب سایت‌ها قرار دارد، برای تمام کاربران به صورت یکسان نمایش داده می‌شود اما در وب اپلیکیشن‌ها، با توجه به تعاملاتی که کاربر تاکنون با برنامه داشته و کارهایی که انجام داده است، وب اپلیکیشن اطلاعات را پردازش می‌کند و سپس به کاربر نمایش می‌دهد. معمولا پردازش اطلاعات توسط وب اپلیکیشن با توجه عواملی مانند جنسیت کاربر، سن او و علایقش صورت می‌گیرد و برای هر کاربری متفاوت است.
تفاوت مهم دیگری که وجود دارد این است که برای کاربر هر زمان که بخواهد اطلاعات وب سایت را مشاهده کند بایستی به اینترنت متصل باشد اما برای وب اپلیکیشن تنها کافی است بار اولی که برنامه موردنظر روی وب بارگذاری می‌شود، دستگاه به اینترنت متصل باشد و پس از آن کاربر می‌تواند در هر زمانی به صورت آفلاین از امکانات وب اپلیکیشن استفاده کند. تفاوت دیگر وب سایت و وب اپلیکیشن این است که برای طراحی وب اپلیکیشن با توجه به اینکه نیاز به تحلیل و تجزیه و بررسی دقیق نقش‌ها، عملکردها، روال‌ها و عملگرهای یک مجموعه می‌باشد و باید زیرساختی دقیق داشته باشد، زمان و هزینه بیشتری برای طراحی آن نسبت به وب سایت لازم است.

کاربردهای وب اپلیکیشن

وب اپلیکیشن‌ها از هر دستگاه هوشمندی قابل دسترسی هستند و شما نیاز ندارید تا به دنبال بهترین ابزار برای استفاده از امکانات آن باشید. همچنین همانطور که در قسمت قبل نیز گفته شد این ابزار نیاز به اینترنت ندارند و شما به صورت آفلاین نیز می‌توانید از آن استفاده کنید. به عنوان مثال شما می‌توانید بدون نیاز به متصل شدن به اینترنت ایمیل‌های خوانده نشده خود را بخوانید و یا حتی از ایمیل‌های قبلی خود اطلاعاتی را استخراج کنید. وب اپلیکیشن‌ها کاربردهای مهمی نیز دارند که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

1. افزایش سئو سایت

اگر به مقاله‌هایی که شرکت گوگل در زمینه سئو ارائه داده است نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد که مهم‌ترین عامل برای بالا بردن سئو سایت نرخ تعامل کاربر با سایت می‌باشد. وب اپلیکیشن‌ها به این دلیل که به صورت آفلاین نیز در دسترس هستند و کاربران می‌توانند از آن استفاده کنند، این نرخ تعامل کاربر با سایت را بالا می‌برند و با این کار باعث افزایش سئو سایت می‌شوند.

2. دسته بندی کاربران

وب اپلیکیشن‌ها رفتار کاربران و مشتریان خود را به صورت هوشمندانه ردیابی می‌کنند. به عنوان مثال وب اپلیکیشن‌ها در اولین ورود شما اطلاعاتی مانند سن، جنسیت و علایق شما دریافت می‌کنند و خدماتی را به شما ارائه می‌دهند که متناسب با خصوصیات شما است. برای درک بهتر زمانی که خانمی وارد یک وب اپلیکیشن شود و به سراغ محصولات آرایشی برود، در مراجعه‌های بعدی خانم به وب اپلیکیشن، محصولات از این دسته به او نمایش داده می‌شود که این کار برای کاربران و مشتریان جالب بوده و باعث جذب آن‌ها می‌شود. با این قابلیت برای هر مشتری تمام محصولاتی که جزو علایق کاربر است به او نمایش داده می‌شود و نیاز به تبلیغات خاصی برای جذب مشتری برای یک محصول نمی‌باشد.

3. سرعت زیاد وب اپلیکیشن‌

وب اپلیکیشن‌ها سرعت زیادی در لود شدن دارند. این عامل برای مشتریان و کاربران بسیار مهم است و در سئو سایت نیز تاثیر می‌گذارد. همچنین سریع بودن را می‌توان اینگونه معنی کرد که به دلیل شناخت رفتار کاربر، امکاناتی به کاربر نشان می‌دهد که موردنیاز اوست؛ به همین دلیل باعث صرفه جویی در زمان کاربر می‌شود.

کاربردهای وب اپلیکیشن

ویژگی های طراحی وب اپلیکیشن

مهم ترین ویژگی طراحی وب اپلیکیشن که آن را متفاوت و متمایز می کند در دسترس بودن این نرم افزار است. شما در هر مکانی باشید و یا اینکه از هر سیستمی استفاده کنید از طریق مرورگر می توانید به نرم افزارهای خود دسترسی دارید. برای طراحی وب اپلیکیشن نیاز دارید سیستم موجود را تحلیل و بررسی کرده و با توجه به نیازهایی که دارید آن را پیاده سازی کنید. اما نکته ای که اهمیت دارد این است که ویژگی های برجسته طراحی وب اپلیکیشن باعث می شود که از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار باشد.

1. یکپارچگی بر روی دستگاه‌های مختلف

اپلیکیشن‌ها بر روی سیستم عامل اجرا می‌شوند و اگر یک اپلیکیشن اختصاصی برای سیستم عامل اندروید طراحی شده باشد، شما امکان استفاده از آن اپلیکیشن را بر روی سیستم عامل IOS و یا ویندوز ندارید و حتما باید نسخه اختصاصی برای همان سیستم عامل را در دسترس داشته باشید. اما وب اپلیکیشن‌ها این خاصیت را ندارند و مستقل از سیستم عامل دستگاه اجرا می‌شوند. فقط کافیست دستگاه هوشمند برای اولین بار متصل به اینترنت باشد و با مرورگر آن می‎توانید به وب اپلیکیشن دسترسی داشته باشید.

2. حجم کم و سرعت بالا

برخی اپلیکیشن‌ها هستند که شما به صورت خیلی کم نیاز به استفاده از آن‌ها دارید؛ به عنوان مثال ممکن است ماهی یکبار نیاز به استفاده از آن داشته باشید. همین امر موجب می‌شود تا شما از پاک کردن آن معذور باشید. این اپلیکیشن‌ها فضایی از دیسک و رم شما را اشغال می‌کنند. اما وب اپلیکیشن‌ها نیاز به هیچ فضایی از رم و دیسک شما ندارند و در بستر وب اجرا می‌شوند و تمام امکانات همان اپلیکیشن را نیز در اختیار قرار می‌دهند؛ با این وجود در هر زمانی نیز قابل استفاده هستند به این دلیل که به صورت آفلاین قابلیت اجرا دارند. سرعت آن‌ها نیز بسیار بالاتر از وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها می‌باشد به این دلیل که تمام اطلاعات را در مخزن خود ذخیره می‌کنند و با هر بار وارد شدن سریع این اطلاعات لود می‌شوند.

3. امنیت بالا

وب اپلیکیشن به این دلیل که به صورت اختصاصی طراحی می‌شوند از امنیت بالایی برخوردارند. در این برنامه‌ها از بستر HTTPS استفاده می‌کنند که نقش مهمی در حفظ اطلاعات شخصی شما ایفا می‌کند. امنیت طراحی سایت اهمیت بسیار زیادی دارد.

جمع بندی

در این مقاله همراه ما بودید با تعریف وب اپلیکیشن، کاربردها، ویژگی‌ها و مزایای آن. اگر شما دارای کسب و کاری اینترنی هستید و تمایل دارید که در آن پیشرفت کنید به شما پیشنهاد می‌شود علاوه بر وب سایت و اپلیکیشن، یک وب اپلیکیشن برای کسب و کار خود نیز طراحی کنید. زیرا با توجه به کاربردها و مزایایی که وب اپلیکیشن‌ها دارند کمک زیادی به کسب و کار شما می‌کنند. مهم‌ترین نکته در این مورد افزایش سئو و سرعت آن است که این روزها اهمیت زیادی دارد و رقابت تنگاتنگی در این مورد در بین رقیبان وجود دارد.