طراحی سایت


پرتال چیست؟

اگر به تازگی وارد دنیای اینترنت و طراحی سایت شده‌اید قطعا با کلمه پورتال Portal روبه‌رو شده‌اید اگر بخواهیم معنی لغوی آن را بیان کنیم می‌توان به درگاه یا دریچه اشاره کرد. در واقع پورتال صفحه‌ای در طراحی وب ساتی است که امکاناتی را برای کاربران فراهم می‌آورد همچنین دسترسی‌های آن‌ها را راحت می‌کند. امکاناتی مانند جستجو و خرید یک محصول، دسترسی به حساب بانکی، به روز رسانی اطلاعات سخت افزاری، افزایش یا کاهش حساب .مزایایی که این پرتال دارد می‌توان به طبقه بندی اطلاعات و دسترسی راحت، امکان گفتگو و چت آنلاین، امنیت بالای اطلاعات، امکان ارسال و دریافت خبر، راه‌ اندازی و نصب راحت،امکان استفاده از پرتال در هر زمان از شبانه روز، امکان استفاده از پرتال در هر مکانی، قرار دادن سرویس‌های اصلی یا فرعی برای کاربر، همچنین امکان ارسال پیام با استفاده از روش‌های مختلف مانند ایمیل تصویر متن و...

پورتال با طراحی وب سایت چه تفاوت‌هایی دارد؟

طراحی سایت و پورتال به دلیل این که هر دو با یک استاندارد به نمایش دادن خروجی خود می‌پردازند در ظاهر تفاوت آن‌ چنانی با هم ندارند اما بعد از این که شروع به کار با آن‌ها کردید این تفاوت را کاملا حس خواهید کرد. همانطور که برخی افراد بر این باورند که این دو شباهت‌های زیادی دارند اما بر خلاف عقیده افراد این دو کاملا با هم متفاوت می‌باشند در پورتال مطالبی که حاوی اطلاعات عمومی می‌باشند که از منابع مختلف جمع آوری شده در اختیار کاربران قرار گرفته می‌شود. از آن‌جایی که از طبقه بندی مناسبی برخوردار نیستند ابزاری مانند Directory در دنیای اینترنت وجود دارد که وظیفه طبقه بندی اطلاعات را بر عهده دارد. در طراحی سایت اما مواردی که در آن قرار دارد از منابع محدودتری مورد استفاده قرار گرفته شده که پراکندگی زیادی ندارد.طراحی سایت انعطاف پذیر نیست یعنی نمی‌توان محتوای طراحی سایت را به صورت آنلاین ویرایش کرد اما در محتوای پورتال به روش خودکار تغییر داد.طراحی سایت فقط برای اطلاع رسانی مناسب است اما در پورتال می‌توان به جمع آوری اطلاعات علاوه بر اطلاع رسانی هم اشاره کرد.در طراحی سایت با کاربر به تبادل اطلاعاتی نمی‌پردازد اما در پورتال با توجه به نیازهای کاربران اطلاعاتی که کاربران به آن نیاز دارند به آن‌ها ارائه می‌دهد.

طراحی سایت

تاریخچه پرتال‌ها

پرتال در اواخر دهه 1990 میلادی یک ابزار مهم و لوکسی به شمار می‌آمد پس از پیشرفت مرورگرهای اینترنت شرکت‌ها و سازمان‌ها کوشیدند تا پرتالی را برای کارمندان و کاربران خود فراهم کنند تا بازار اینترتی خود را ایجاد نمایند از آن‌جایی که پرتال‌ها برای استفاده افراد زیادی بود کاربران اینترنتی مرورگرهای خود را طوری تنظیم کردند که به محض باز شدن صفحه، پرتال‌ در مرورگر خود بالا می‌آمد که این روش به معروف شدن بیش‌تر پرتال‌ها کمک کرد.در نسل اول پرتال‌ها فقط به مستندات محتواها اشاره می‌کردند و صفحه مشخصی را برای دستیابی اطلاعات در اختیار کاربران قرار می‌دادند. برای مثال اطلاعاتی مانند اخبار، فرم و شرایط استخدام، اطلاعات مرتبط با کارکنان و... در نسل دوم که نسبت به نسل اول بیش‌تر پیشرفت کرده و امکان ارائه سرویس مدیریت محتوا و امکان ارسال و دریافت ایمیل و تنظیم قرار ملاقات اشاره کرد.نسل سوم: هدف این نسل به وجود آمدن فضای مجازی تجارت الکترونیک می‌باشد این نسل نقطه اتصالی بین افراد مختلف مانند کارمندان، تولید کنندگان، مشتریان و عرضه کنندگان برقرار می‌کند ویژگی این نسل این است که به طور اتوماتیک بیش‌تر به نمایش دادن امکانات و اطلاعات بر اساس نقش هر کاربر متغیر می‌باشد.

انواع پرتال‌

پرتال‌ها بر اساس نوع کاربردی که دارند دارای انواع مختلفی می‌باشند که عبارتند از:
پرتال شخصی: در این پرتال شخص همه اطلاعات شخصی خود مانند لینک شبکه‌های اجتماعی و رزومه خود را برای کاربران مورد نیاز می‌باشد قرار می‌دهد.
پرتال‌های دولتی: این پرتال‌ها سازمانی می‌باشد حکومت‌های مختلف برای ارائه سرویس به شهروندان خود اقدام به ایجاد پرتال می‌کنند مانند مراکز دانشگاهی، پرتال وزارتخانه، سامانه تامین اجتماعی، شهرداری‌ها و....
پرتال‌های فرهنگی: یکی دیگر از پرتال‌هایی که وجود دارد پرتال فرهنگی می‌باشد که به گالری، موزه، کتابخانه و آثار هنری، عکاسی، روزنامه‌ها و مجلات، موسیقی همه کارهایی که مربوط به مسائل فرهنگی می‌باشد می‌پردازد.
پرتال‌های شرکتی: که در این پرتال‌ها دسترسی به اطلاعات شرکتی میسر می‌باشد از طرفی پرتال‌های تجاری می‌باشد یعنی این پرتال‌ها برای کسانی که در زمینه تجارت فعالیت دارند مناسب می‌باشد. همچنین پرتال‌های شهری که کمک می‌کند تا افراد به خدمات شهری دسترسی لازم پیدا کنند. به علاوه پرتال‌های تخصصی که برای اهداف خاص و تخصصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
پرتال‌های علمی: که فضای علمی را در بین افراد به وجود می‌آورد تا در یک پروژه مشترک به همفکری وادار کند.
پرتال پزشکی: که مختص ارائه خدمات در حوزه‌های پزشکی می‌باشد خدماتی مانند: رزرو پزشک، عوارض بیماری، خدمات بیمه، ارتباط با پزشکان، بانک‌های اطلاعاتی و تخصصی در زمینه بیماری و داروهای مورد نیاز.
پرتال‌های بورس: در این پرتال‌ها که اطلاعاتی مانند پول سرمایه و سهام می‌باشد که می‌تواند به راحتی با استفاده از درگاه‌های امنی که امکان پرداخت می‌باشد به خرید و فروش می‌پردازند.
پرتال بیمه: شرکت‌های بیمه نیز برای ارائه خدمات و سرویس به افراد اقدام به طراحی پرتال کرده‌اند و مواردی که مورد نیاز کاربران می‌باشد مانند پرداخت اینترنتی بیمه، استعلام سوابق بیمه، لیست بیمه و.... را در اختیار افراد قرار می‌دهند.